Earth Hour

sâmbătă, 26 martie 2011
Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internaţional, care constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice timp de o oră, în ziua de 26 martie. Această iniţiativă este susţinută în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii oficiale.



În anul 2007, autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat atitudine faţă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, clădirile importante din Sydney şi-au stins luminile. De asemenea, cca 2100 de companii şi cca 2,2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.

Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie, avându-se în vedere ca 35% din energia electrică este produsă de termocentrale, ele fiind unii dintre cei mai mari poluatori.

Succesul evenimentului a făcut ca, în 2008, Earth Hour să devină o mişcare globală.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu