Paulo Coelho - La Raul Piedra Am Sezut Si-Am Plans

luni, 12 martie 2012
In toate povestile de dragoste exista intotdeauna ceva care ne apropie de eternitate si de esenta vietii, pentru ca povestile de dragoste contin toate tainele lumii. Ce se intampla insa atunci cand timiditatea impiedica o dragoste adolescentina sa infloreasca? Si ce se intampla cand, unsprezece ani mai tarziu, destinul ii reuneste pe indragostiti? Intre timp, pe ea viata a invatat-o sa fie puternica si sa-si ascunda sentimentele. Iar el a devenit un chipes indrumator spiritual – cu reputatia ca poate infaptui miracole – care a ales religia ca refugiu fata de conflictele sale interioare. 
Impreuna, ei fac o calatorie care la inceput este plina de greutati, sentimentele de vinovatie si resentimentele iesind la suprafata dupa atatia ani. Dar langa raul Piedra, intr-un satuc din Pirineii francezi, stau de vorba despre marile intrebari ale vietii si reconsidera relatia speciala dintre ei. 
La raul Piedra am sezut si am plans este un roman incantator, cu o naratiune poetica si transcendenta care reflecta toate tainele dragostei si ale vietii.

(((((....Dupa o multime de carti citite, asta ma fascinat cel mai mult, poate ca e mai aproape sufeltului meu, poate ca sper la un final fericit, sau doar sentimentele mele sunt firave si inima imi este frinta????......)))))



"...Iubirea ne face poate sa imbatranim inainte de vreme si ne reintinereste cand tineretea s-a dus..."                                                                                                           
"Nimeni nu reuseste sa minta, nimeni nu reuseste sa ascunda ceva cand priveste drept in ochi. Si orice femeie cu un minimun de sensibilitate izbuteste sa citeasca in ochii unui barbat indragostit."

"Cine e intelept este intelept doar pentru ca iubeste. Si cine e nebun e nebun deoarece crede ca poate intelege iubirea."

"Daca zidurile se prabusesc, dragostea le ia locul; nu mai conteaza ce este posibil sau imposibil, nu mai are importanta nici daca o mai putem pastra langa noi pe fiinta iubita-a iubi inseamna a pierde controlul."

"Nu exista nimic mai profund decat dragostea. In basme, printesele saruta broaste raioase si acestea se prefac in printi. In viata reala, printesele ii saruta pe printi si acestia se prefac in broaste raioase.."

"...admir lupta pe care o dai cu inima ta..."

"Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne-ar costa ceasuri, zile, saptamani de deceptii si tristete. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii, si ea porneste in intampinarea noastra... si ne salveaza."

"Doar cine e fericit poate da si altora fericire."

"Asteptarea e dureroasa. Uitarea e dureroasa. Dar a nu sti ce hotarare s iei este cea mai crunta dintre suferinte."

"Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. E o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata in cuvinte."

"Cred ca, atunci cand cautam iubirea cu indrazneala, ea se dezvaluie si ajungem sa atragem si mai multa iubire. Daca ne iubeste un om... ne iubesc toti."

"Dragostea ta ma salveaza si ma reda viselor mele."



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu