"Casa M"

marți, 7 decembrie 2010
Ieri, neavind dispozitie (ca deobicei) am decis sa ma duc  la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”, acolo mia propus sa plec profesorul meu C.Schiopu, care zicea ca va fi un spectacol superb,sub numele de "Casa M" . Proiectul, realizat cu susţinerea OSCE Moldova şi Centrul de Arte Coliseum, este un spectacol care aduce în faţa publicului problema acută a violenţei în familie din Republica Moldova.
Creaţie a tinerei regizoare Luminiţa Ţâcu şi a unui grup de actriţe talentate, piesa Casa M reprezintă un colaj de istorii personale dureroase povestite fără ocolişuri de patru femei care au trecut prin calvarul abuzului şi violenţei în familie. Mame bătute de soţi, odrasle agresate fizic şi indiferenţa oamenilor, astea sunt motivele importante abordate pe scenă. Decorul şi atmosfera sunt formate din mijloace neobişnuite: o bicicletă, borcane masive, ritmuri de hip-hop, poezie şi muzica lui Bryan Adams (preferata mea). Merită văzut modul în care personajele combină şi folosesc toate acestea elemente în contextul unei teme atât de grave.
Dupa vizionarea acestui minunat spectacol, la care am plins aproape ca la toate scenele, a avut loc discuţii la tema violenţei. 



Casa M este un text contemporan, care vorbeşte despre viaţa femeilor care au suferit de pe urma violenţei în familie.
Spectacolul este bazat pe interviuri realizate cu persoane reale şi este scris în tehnica verbatim a teatrului documentar. Interviurile au fost realizate de echipa de creaţie la Chişinau, în localităţile rurale, cît şi la închisoarea de la Ruşca.

Regie – Luminiţa Tîcu
Cu Mihaela Strîmbeanu, Jana Puica, Ina Surdu şi Irina Vacarciuc.

3 comentarii:

  1. Unknown spunea...:

    Please forgive me I know not what I do
    Please forgive me I can't stop lovin' you
    Don't deny me

  1. Unknown spunea...:

    http://www.youtube.com/watch?v=9EHAo6rEuas&feature=channel

  1. Charmed spunea...:

    imi place melodia aceasta,Bryan Adams-please forgime me

Trimiteți un comentariu